Gehoorzaamheid

Wij zijn aangesloten bij de Koninklijke Kynologische Unie Sint-Hubertus (KKUSH). Daarom volgen wij ook hun programma ‘Gehoorzaamheid’.

De A Klas

In deze groep komen alle nieuwe leden met een hond die ouder is dan 6 maanden. Ook de mensen die bij ons de puppyklas gevolgd hebben, komen in deze groep wanneer hun hondje 6 maanden oud is.
In deze klas wordt de basis gelegd van het gehoorzaamheidsprogramma voorgeschreven door de KKUSH. De houdingen (zitten – liggen – rechtstaan), mooi leren wandelen aan de lijn, blijven wachten tot het baasje terugkomt … Dit komt allemaal aan bod in deze groep. Van zodra je hond de leeftijd van 9 maanden heeft bereikt, kan je een test van sociaal gedrag afleggen.
Ook hierop word je voorbereid in de A Klas. Als je na verloop van tijd slaagt in een overgangstest, kun je naar de B Klas.

De B klas

Hier begint het meer serieuze werk. In deze groep worden alle oefeningen uit de A verder uitgewerkt. De afstanden worden vergroot. De duur van de oefeningen wordt langer. De hond leert ook een voorwerp terugbrengen (apporteren). Indien mogelijk wordt er ook al eens een stukje zonder leiband gewerkt. Ook hier is er een overgangstest voorzien om door te schuiven naar de C Klas.

De C Klas

In deze groep wordt de uitvoering van de diverse oefeningen verder verfijnd. Er komen ook nog nieuwe zaken bij zoals bijvoorbeeld het ‘Terugsturen naar de plaats’. In de C Klas word je voorbereid om het ‘gehoorzaamheidsbrevet’ te kunnen afleggen. Om aan het ‘Brevet’ te kunnen deelnemen, moet je reeds geslaagd zijn in de test van Sociaal Gedrag. Intern kun je via een overgangsproef naar de D Klas

De D Klas

Van zodra je het ‘Brevet’ hebt behaald, train je in de D Klas (D van Debutanten). Hier zijn alle oefeningen op wedstrijdniveau. Wil je nog verder opklimmen, dan moet je via wedstrijden toegang krijgen tot GP1 en later GP2.